Fedor Hoevenaars

… trainingen op jouw niveau, op een veilige en verantwoorde manier …

Al jaren wilde ik stoppen met roken, maar niet noodzakelijk 10 kilo aankomen als gevolg van het stoppen. Daarnaast wilde ik graag wat fitter worden en meer aan sport gaan doen. Mooie ambities maar van nature niet direct zaken waar ik enthousiast van word. Wat begeleiding was noodzaak vermoedde ik. Het besluit om een personal coach te nemen, die zou fungeren als stok achter de deur, was daarom snel gemaakt. Alleen nog wie? Na wat omzwervingen op Internet had ik 3 mogelijke kandidaten en al snel werd me duidelijk bij het intake gesprek dat ik het ging proberen bij Ruud. Waarom: vriendelijk, ambitieus, directe vragen, luisteren, open minded, geen garanties of vage beloftes en geen pretenties. Bovenal hoefde ik ook niet in 1 keer me voor maanden vast te leggen, ik kon het gewoon een paar weken proberen. Zou het niets zijn, geen probleem.
Nu meer dan 1 jaar verder en 2 keer in de week in de vroege ochtend om 7 uur sporten met Ruud is dat 1 van de beste besluiten die ik gemaakt heb de laatste jaren. Ik ben fitter geworden (nooit meer rugpijn), half gestopt met roken, 8 kilo afgevallen (10%), vetpercentage is afgenomen en voor het eerst sinds mijn puberteit zie ik weer wat spieren terugkomen. Ik eet gezonder, drink minder en ga in het voorjaar 2016 de halve marathon lopen. Ruud is daarbij onmisbaar geweest. Hij past trainingen helemaal aan op jouw niveau, maakt het elke week wat zwaarder, is flexibel als je niet kan en op een ander tijdstip wilt trainen en motiveert je elke keer weer. Bovenop is het prettig dat hij als fysiotherapeut ook de nodige ervaring heeft en de tijd neemt om deze te behandelen als dat nodig is. Daarnaast gaat het op een veilige en verantwoorde manier. Alleen in een sportschool met gewichten stoeien leverde me voorheen namelijk alleen maar blessures op.
Echter boven alles is Ruud een gedreven, ambitieuze, jonge kerel die samen met jou resultaten wilt boeken. Op jouw tempo en jouw niveau, nooit zegt hij dat het niet goed is, als we blijven trainen komt het vanzelf goed roept hij dan en dat klopt. Als je ziet wat ik een jaar geleden deed en nu is dat echt een wereld van verschil.
Nog steeds ga ik regelmatig met de nodige tegenzin om 7 uur naar Ruud, maar nu ik langzaam op een verantwoorde manier zie dat ik slanker/gespierder word, dat ik beter eet en fitter word, zijn alle investeringen in tijd, energie en geld het me meer dan waard.  Soms, heel af en toe werkt het zelfs verslavend om elke keer nog zwaarder te trainen.
Kortom ik kan Ruud als personal trainer, fysiotherapeut en als persoon aan iedereen van harte aanbevelen.

Mark v/d Dungen

… in het begin was ik enigszins sceptisch …

Doordat ik tijdens een ongelukkig moment in een voetbalwedstrijd mijn knie verdraaide, moest ik geopereerd worden aan mijn meniscus. De operatie was goed verlopen, het herstel ging echter zeer moeizaam. Door onbekende redenen bleef ik veel last houden van mijn knie waardoor sporten erg moeizaam ging. Mijn kracht en conditie gingen steeds verder achteruit en mijn gewicht nam langzaam toe. In overleg met mijn fysiotherapeut kwam ik in contact met Ruud. In het begin was ik enigszins sceptisch en dacht ik nog steeds dat ik zelf wel weer fit zou kunnen worden. Gelukkig wist Ruud me te overtuigen! Qua kracht en conditie ging ik al snel met sprongen vooruit. Maar doordat ik vaak nog te grote porties at, lukte het niet om af te vallen. Na het voedingsadvies via de vaste voedingsadviseur van Ruud kwam ik ook al snel weer in de buurt van mijn oude gewicht. Uiteraard was dit extra motiverend en ging het trainen steeds beter. Uiteindelijk ben ik 8 kilo afgevallen en fitter dan ik had durven hopen. Het trainen met Ruud heb ik als erg prettig ervaren, al was het af en toe flink aanpoten. Ruud heeft erg veel kennis op zijn vakgebied, communiceert goed, geeft goede adviezen, heeft korte lijntjes met de fysio en de voedingsadviseur en is een echte motivator! Ik kan het iedereen, die erover denkt om bij Ruud te gaan trainen, aanraden. Of je nu een beginnende sporter bent die met blessures of overgewicht kampt, of een ervaren sporter die sterker wil worden of zijn conditie wil verbeteren, Ruud past zijn training er moeiteloos op aan. Bij deze wil ik Ruud tevens ontzettend bedanken voor zijn hulp en begeleiding om weer fit te worden na mijn moeizame revalidatie!

Peer Wouters

… een nieuwe liefde in zijn leven …

Totaal 20 kg minder , mede dank zij jou inzet!!!!! Peer zijn medicatie is met 50 procent verminderd, natuurlijk ook niet niks. Wat denk je van weer skiën , zonder zere knieën . Ook al heeft Peer het zelf gedaan, ik ben er van overtuigd dat hij heel graag naar zijn sportschool ging, dankzij jou, Ruud. Ik heb me wel eens afgevraagd, of hij een nieuwe liefde in zijn leven had, ja hoor dat was zo !! Maar niet wat ik dacht : nee een trainer die hem motiveerde om steeds terug te gaan naar de sportschool. Dus Ruud , bedankt voor jou prestatie, om van mijn grote liefde een sportieve vent te maken.

Ingrid B.

… niet meer verstoppen achter het geen tijd hebben …

Erg gemotiveerd ben ik met jou aan de slag gegaan om te sporten en af te vallen. Totaal geen conditie had ik. De eerste test op de fiets was voor mij een echte tegenvaller en de oefening met liggen en opstaan drukte mij met de neus op het feit dat ik echt maar weinig kon. Het ging echt goed in het begin, ik voelde me steeds minder moe en ik kon steeds beter bewegen. Elke vordering was een stapje vooruit. Ik was gelukkig met het sporten en leerde het ook in te plannen en me niet meer te verstoppen achter het geen tijd hebben. Het werd mijn nieuwe ritme. Jij hebt enorm bijgedragen aan mijn groei. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder personal trainer nog niet zover gekomen was en misschien had ik ook wel afgehaakt of veel blessures gehad. Ik kan het iedereen aanraden om met jou een aantal maanden te trainen zodat je met een goede begeleiding gaat starten zeker als je al jaren niets meer hebt gedaan. Bedankt voor alles.

Nel van M.

… beter zien wat haalbaar is en daar voor gaan …

Probleem was; gewicht wat te hoog, conditie minder en stemming minder goed. Ik had een niet al te hoge pet op van het nut van een personal trainer, maar het was me wel duidelijk dat er doelen gesteld moesten worden, wilde ik wat aan de situatie veranderen. Doelen waren, afvallen tot tenminste onder de 70kg en mogelijk tot 65 kg in ongeveer een jaar tijd. De conditie verbeteren en gerichter trainen, vanwege verlies van spiermassa en kracht dat je na de overgang krijgt. Daarnaast leek het me nuttig om te zorgen wat balans oefeningen te doen om later vallen te voorkomen. Maar dat deel heb ik niet met die motivatie aangegeven. 1 De beoordeling en het vaststellen van de doelen met de trainer heb ik als heel positief ervaren. Er was goed ruimte voor eigen inbreng terwijl de trainer toch in charge bleef. 2 werken met de schema’s lukte. Om dit zelfstandig te doen is lastig. Met de trainer naast je worden er toch iets hogere eisen gesteld, echter ik vind dat ik het ook zelf moet kunnen met ev wat feedback en het werkte. 3 Het eetadvies heeft me eigenlijk prima geholpen. Ik kon wel zelfstandig een matig eetschema aanhouden, maar de verdeling over de dag is nu anders, waardoor ik minder iets extra’s pak. Door 6x per dag iets te nemen, ben ik meer tevreden met wat ik neem. Hierdoor is de hoeveelheid suikers en de neiging tot snoepen afgenomen. Het gewicht is nu onder de70 kg. Ik heb een goed ritme van 2x per week trainen. daarnaast heb ik de tuin en wandel dagelijks met de hond. In de zomer zal het naar verwachting dan ook wel goed komen. Wat ik lastig vond en vind is mijn grenzen aangeven als dingen te zwaar worden, ik wil “het” altijd proberen en verlies dan het “leuk” van goed inspannen. In mijn hoofd blijf ik 37 en kijk dan naar andere sporters en baal. Een leermoment was voor mijzelf toestaan dat niet alles moet en kan en zo ook laten gebeuren. Beter zien wat haalbaar is en daar voor gaan, maar ook loslaten wat niet zo haalbaar is. Omdat ik in de winter vaak minder actief ben en daarbij de neiging heb om somber te worden lijkt het me verstandig om op tijd weer aan de bel te trekken voor een stukje begeleiding. Het verbetert de kwaliteit van leven voor mij.

Arjan Cobelens

… vakman …

Bedankt voor de trainingen, heb veel aan je gehad. je bent een echte motivator, vakman!

Frans van de Winkel

… ik voelde me direct bij hem thuis …

Om medische redenen heb ik een abonnement genomen op Health City. Daar ik lange tijd geen enkele sport heb beoefend en gelet op mijn leeftijd van 63 vond ik het raadzaam om met een personal coach de eerste fitness-trainingen in te gaan. Ik kwam in contact met Ruud van Erp; dit bleek een prima keus. Vakkundig loodste hij mij door alle apparatuur. Ik voelde me direct bij hem thuis. Ruud was gedurende alle sessies zeer betrokken, toonde verantwoordelijkheidsgevoel, was begaan met mijn gezondheid en dat niet alleen tijdens de sessies maar ook daarbuiten. Al met al een vent waar je iets aan hebt. Een aanrader voor iedereen die zijn conditie onder professionele begeleiding op peil wil brengen. Dankjewel Ruud!

Ingeborg Minderhoud

… meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld …

De afgelopen 10 weken heb ik met Ruud een keer in de week een uur getraind. Daarnaast heb ik zelf 2 uur extra getraind met het trainingsschema wat Ruud mij doorstuurde per mail. Mijn doel was het versterken van mijn rugspieren. Nou dat is zeker gelukt! Ruud is serieus en zeer gedreven. Zo gaat hij ook te werk en word je door hem gestimuleerd om je grenzen steeds te verleggen. Lichaam en geest werken samen en dat geeft je een heel goed gevoel. Mijn rug is zeker sterker geworden. Als bonus zit ik wat strakker in mijn vel en dat geeft mij ook meer zelfvertrouwen en geeft me een positiever zelfbeeld. Dus trainen met Ruud is leuk, uitdagend, grensverleggend, stimulerend, en doeltreffend! Zeker doen!

J.W. de Haas

… Ruud, de onmisbare schakel om mijn ‘gezondheidsambities’ structureel vol te blijven houden …

Het startte met de ambitie om wat gezonder te eten en structureel wat meer te bewegen. Ik volgde een gezonde voedingsleer, kocht een Kettlebell en richtte een ruimte in mijn huis in om daar te kunnen trainen. Ik had een eigen ruimte ingericht omdat ik er niets voor voel om in een sportschool te trainen. Die spierbundels van de sportschool zouden mij alleen maar demotiveren en als ik kapot ga na 6 keer opdrukken, hoeft niemand anders dat te zien. Bij de Kettlebell zat een DVD, dus op die manier had ik mijn eigen fitnesstrainer. Dat hield ik 2 maanden vol, toen kreeg ik een rugblessure. Na rust kwam die steeds terug. Dus naar de fysio. Die zorgde na veel sessies dat de blessure verdween en adviseerde mij om bij een sportschool me te laten begeleiden bij de oefeningen. Goed idee, behalve die sportschool. Dus op internet gezocht en kwam “Ruud van Erp, personal trainer”, tegen met een Kettlebell en zag ook dat hij sportmassage deed en bij je thuis komt. Een personal trainer klinkt wat luxe, maar het is precies wat ik nodig heb. Met behulp van maatwerkschema’s hebben we 1 x per week contact en kan ik de oefeningen verder thuis alleen doen. De opbouw is heel erg goed, waardoor ik mijn rug sterker heb gemaakt en mijn lichaam sterker is geworden. Fysiek ben ik er erg op vooruit gegaan en daar voel ik me uitermate goed bij. Met Ruud als stok achter de deur om niet te verslappen, als kundig adviseur voor een goede opbouw en variatie in de trainingen te houden en als sportmasseur (en fysio in opleiding) bij spierpijn, is hij voor mij een onmisbare schakel geworden om mijn ‘gezondheidsambities’ structureel vol te blijven houden in het bij tijd en wijle hectische leven. We werken inmiddels 9 maanden samen en wat mij betreft houden we dat nog maar een tijdje vol, want er liggen te veel excuses op de loer om er niet aan toe te komen om drie maal per week met je eigen fysieke gezondheid bezig te zijn.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Klik dan hier voor cookie informatie of ons privacybeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Wilt u meer informatie? Klik dan hier voor cookie informatie of ons privacybeleid.

Sluiten