Intake en screeningWerkwijze personal trainer Het (gratis) intakegesprek is een kennismaking tussen jou en de trainer, waarbij in kaart wordt gebracht wat je wensen en doelen zijn. Samen bekijken we hoe personal training jou zou kunnen helpen. Als je kiest voor begeleiding door een personal trainer, dan wordt er een uitgebreide screening gedaan. Hierbij komen onderwerpen zoals je leefstijl, eetpatroon en medische geschiedenis aan bod. Deze gegevens vormen de basis voor jouw persoonlijke trainingsprogramma.
BewegingsanalyseOm het trainingstraject naar jouw behoeften te vormen, wordt er een uitgebreide bewegingsanalyse afgenomen. Hierbij worden houding en beweging geanalyseerd en kunnen eventuele problemen besproken worden.
Samenstellen trainingsprogrammaEr wordt aan de hand van je doelen, leefstijl en nulmeting een trainingsprogramma samengesteld. Dit zal een uitgebreid trainingsschema omvatten, voor jou op maat gemaakt.
Samenstellen voedingsprogrammaOm je doelen te behalen en te behouden, worden voeding en training op elkaar afgestemd. Daarom wordt er een voedingsprogramma opgesteld, gebaseerd op jouw doelen en voorkeuren.
Tussentijdse evaluatiesTijdens de tussentijdse evaluaties wordt de progressie bepaald en het trainingsprogramma aan de hand van je vooruitgang aangepast.
EindevaluatieHet trainingstraject wordt afgesloten met een eindevaluatie en eindmeting. Hierbij ligt de nadruk op het zelfstandig voortzetten van de training. Het is natuurlijk mogelijk om contact te houden om zo op de goede weg te blijven.